Selecteer een pagina

Manuele therapie

WAT IS MANUELE THERAPIE?

Manuele therapie is een specialisatie binnen het domein van kinesitherapie waarbij men zich verdiept in de relaties tussen spieren, gewrichten en zenuwen binnen de wervelkolom en extremiteiten. Een manueel therapeut(e) heeft de vaardigheid en ervaring om de patiënt adequaat te onderzoeken, de anamnestische en klinische gegevens te interpreteren en daarop een individueel aangepast behandelplan op te stellen. Tijdens het onderzoek wordt steeds getracht de oorzaak van de symptomen te achterhalen en dit binnen een bio-psychosociaal model als ook een oorzakelijke behandeling uit te voeren. Het heeft namelijk geen zin om enkel symptoombehandeling te doen en de oorzaak van het probleem niet weg te nemen.

WELKE TECHNIEKEN GEBRUIKT DE MANUEEL THERAPEUT?

De manueel therapeut(e) heeft een groot aanbod aan technieken die variëren tussen mobilisaties, stretchtechnieken, harmonische mobilisaties, neurogene mobilisaties, triggerpunttherapie. rug -en nekscholing, graded activity, pijneducatie etc.

Wat een manueel therapeut onderscheid van een kinesitherapeut zijn de manipulaties. De manipulaties van een manueel therapeut zijn zachte, eindstandige manipulaties die kunnen gepaard gaan met een geluid, de befaamde “krak”. Deze manipulaties worden als zacht en aangenaam beschreven en omvatten geen lange hefboomtechnieken.
De eerste consultatie neemt 45 min tot een uur in beslag waarbij eerst en vooral ten gronde uw probleem wordt bevraagt en onderzocht, ten tweede een aangepaste behandeling wordt ingesteld.

WELKE KLACHTEN KUNNEN MET MANUELE THERAPIE BEHANDELD WORDEN?

  • acute en chronische nek-en rugklachten
  • hoofdpijn
  • uitstralende symptomen t.h.v. arm of been
  • acute blockades van nek of rug
  • houdingsgerelateerde klachten
  • klachten t.h.v.  het kaaksgewricht
  • uitstralende pijn vanuit spieren

 

Meer info:

Manuele therapie: mathera.be

Body Balance

Enjoy life.

Share This