Kinesitherapie

WIE BEN IK?

Mijn naam is Karolien Leten, geboren te Sint-Niklaas in 1987, grootgebracht in Sint-Pauwels waar ik van kleins af aan in contact kwam met kinesitherapie. Mijn vader heeft sinds begin jaren 80 een kinesitherapiepraktijk bij ons thuis en ik groeide op tussen de behandeltafels, zweedse banken, halters, allerhande oefentoestellen en veel leuke en lieve patiënten. Ik was nog maar een kleuter maar ik wist al zeer snel dat kinesitherapeut zijn en mensen helpen in hun revalidatie mijn roeping was. Dit begon met stiekem op zondag te oefenen in de praktijk met mijn beste vriendin op denkbeeldige patiënten 😉 en groeide uit tot het kiezen van “Sportwetenschappen” als studierichting in het middelbaar. Daar leerde ik al heel veel over het menselijke lichaam, motorisch leren, wat mensen allemaal moeten kunnen om die specifieke sport te beoefenen. Ook leerde ik wat het was om zelf patiënte te zijn nadat ik mijn voorste kruisband scheurde tijdens het turnen waarna ik maandenlang heb moeten revalideren na twee operaties.

Mijn eigen revalidatie, de opbouw ervan, de zorg en begeleiding van mijn vader was de laatste trigger die ik nodig had om me in 2005 in te schrijven aan de Universiteit Gent voor 5 jaar “Revalidatiewetenschappen en Kinesitherapie”. De opleiding was letterlijk “op mijn lijf geschreven” en de jaren vlogen voorbij. Na mijn studies besloot ik me verder te specialiseren in de “Manuele therapie” en volgde ik een Master na Master. Een zeer intensief jaar waarin studeren en werken gecombineerd werd. Een jaar vol met nieuwe kennis, vaardigheden, veel vrienden en weinig slaap. Kortom na dat jaar voelde ik me volledig klaar om in het werkveld te springen.

De eerste jaren heb ik zowel bij mijn vader gewerkt als ook in enkele groepspraktijken tot de overname van Body Balance op mijn pad kwam. Een eigen praktijk, een gezondheidsinstituut waar je terecht kan voor kinesitherapie, voedingsadvies, sport en endermologie…voor mij is het een droom die werkelijkheid geworden is en waarvoor elke dag met veel plezier opsta!

 

VOOR WELKE BEHANDELINGEN KAN U BIJ MIJ TERECHT?

  • Algemene revalidatie en kinesitherapie
  • Post-operatieve revalidatie
  • Sportrevalidatie
  • Blessurepreventie
  • Pre – en postnatale kinesitherapie
  • Endermologie (littekenbehandeling na trauma’s, brandwonden of operaties)
  • Neurologische revalidatie bij patiënten met Parkinson, na een beroerte, MS, cerebellaire ataxie enz.

CONTACT:

  • Prinses Josephine Charlottelaan 53, 9100 Sint-Niklaas
  • TELEFOON : 03/777 95 11
  • GSM: 0468/207 607

Er zijn huisbezoeken mogelijk binnen een perimeter van 5 km rondom de praktijk. In de praktijk hebben we echter alle materiaal voorhanden dus vragen we indien mogelijk tot op de praktijk te komen.

TARIEVEN:

RIZIV-statuut : geconventioneerd

Bij laattijdige annulatie van uw afspraak of no-show wordt de behandeling aangerekend zonder tussenkomst van de mutualiteit. De annulatie wordt als laattijdig beschouwd wanneer u dezelfde dag van uw afspraak annuleert. 

 

Nood aan kinesitherapie?

Bij mij staat u als patiënt centraal.
Ik help u graag verder met al uw vragen.

Share This